HAPPY FOOD

  • Vaříte již leta letoucí starou českou klasiku a ubývají Vám strávníci?
  • Chcete začít nabízet chutné vegetariánské a veganské pokrmy, ale nevíte jaké vybrat?
  • Stěžují si zaměstnanci, že v podnikové kantýně si prostě nevyberou a po nabízených jídlech je jim těžko?
  • Chcete nabídnout veřejnosti nový svěží jídelní lístek, ze kterého si vybere opravdu každý?
  • Chcete prostě nabízet zdravější pokrmy a uspokojit tak vzrůstající poptávku široké veřejnosti?
Kurzy vaření pro restaurace, jídelny, firemní kantýny, velké provozy a univerzitní menzy. Ozdravíme váš jídelníček, doporučíme vhodné pokrmy pro váš provoz, naučíme vás vařit a připavovat opravdu chutné veganské pokrmy, které uspokojí všechny strávníky, včetně vegetariánů a veganů, dietářů, celiaků a jiných osob se zdravotně dietním omezením?
 

Ukážeme Vám nový směr v gastronomii!

Jsme tým profesionálů, kteří se zdravému vaření a kurzům zdravé výživy věnují již řadu let. Žijeme to, co předáváme! Máme přehled o nových trendech v gastronomii a víme, co Vám nabídnout a o co je ve společnosti konzumentů zájem.
 

Mgr. Jan Tomeček

Absolvent Přírodovědecké fakulty UK, letitý vegan (15 let), aktivní sportovec a bojovník za zdravou výživu pro lidi, zvířata, planetu. Má letité zkušenosti s vedením kurzů vaření a přednášení o rostlinné stravě, vařením na velkých provozech, pobytových akcích, festivalech apod. Lektor rekvalifikačního programu Vegucation připravovaného Českou veganskou společností ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR. Zakladatel mladého a velmi úspěšného veganského bistra v Praze, Veggie Garden.

Ing. Kateřina Halamová, Ph.D.

Lektorka kurzů vaření pro širokou veřejnost a zároveň na Akademii léčivé výživy, přednášející o zdravé výživě ve školních jídelnách v rámci projektu Zdravá výživa a škola, lektorka kurzů vaření pro iniciativu Skutečně zdravá škola. Ekoložka, zemědělec a kuchařka v jednom. Propojuje moderní pohledy a poznatky o výživě s tisílciletými znalostmi východu. Vše má ozkoušeno na sobě. Tvůrkyně a znovuobjevovatelka zajímavých receptur. 

Proč veganská jídla?

Velká řada lidí si je dnes vědoma zátěže časté konzumace masa na jejich pocit pohody a zdraví, a proto se snaží příjem masa a živočišných bílkovin omezit. Rozhodnutí je jedna věc, ale v praxi často naráží na problém, že si není z čeho v jídelnách a restauracích vybrat.

Brokolice v sýrové omáčce, smažený sýr a hranolky,  smažený květák s bramborem, čočka na kyselo s vejcem a okurkou ... Tato ve většině restaurací a jídelen nabízená česká vegetariánská klasika už leckoho omrzela. Nejenom vegetariáni si chtějí pochutnat na chutném pokrmu, který je zasytí, dodá spoustu živin. Prostě pokrm, po kterém se budou cítit dobře. Pokrm, který obsahuje opravdové rostlinné suroviny, kvalitní dochucovadla, včetně dostatečného množství zeleniny a vlákniny. Pokrm, který neobsahuje žádné náhražky a polotovary, ztužené tuky a trans-tuky, spoustu soli, glutamátu, nekvalitních polotovarů, bílé mouky či cukru. 

Praha je město veganských bister a restaurací – unikát v Evropě i ve světě

Vegetariánů a veganů je v naší populaci čím dál tím víc. V přepočtu na obyvatele je Praha s 31 veganskými podniky na prvním místě v Evropě a pátá na světě! Z vlastní zkušenosti mohu říci, že je okolo mne velká spousta zoufalých lidí (včetně mně), kteří prostě nemají, kde se dobře najíst bezmasého jídla, které jim bude chutnat a po kterém se budou cítit dobře. Všichni tito zoufalci, kteří by rádi zašli na jídlo do jídelny či restaurace si přejí, aby se nabídka českých hromadných stravovacích zařízení rozšířila o bezmasé pokrmy, které budou splňovat základní principy zdravé vegetariánské a veganské kuchyně.

S těmito principy a vytvořením jídelníčku na míru Vám jsme k dispozici!

Pojďte také  chytit ten správný směr a nabízet zdravé, výživné a chutné pokrmy opravdu pro všechny!

Získejte nové strávníky, kteří se k Vám budou rádi vracet.

Co Vám nabízíme?

Víme, co české vývařovny potřebují, aby naplnili potřebu všech strávníků.

Pomůžeme vám rozšířit vaši nabídku, osvěžit váš jídelní lístek a dát o sobě vědět zajímavou upoutávkou. Budete tak moci příjemně překvapit a přivítat nové strávníky, kteří Vaši jídelnu již léta pouze míjeli.

Nabízíme služby přímo na míru pro Vaše potřeby:

  • zhodnocení současného stavu Vašeho podniku a nabízených jídel
  • ozdravění jídelního lístku a společný výběr nových pokrmů
  • společně vybereme nové pokrmy pro Váš nový populární jídelní lístek
  • proškolení kuchařů v kuchyni, v teorii a praxi
  • doporučení nových surovin do stávajících receptur
  • doporučení vhodných dodavatelů surovin
  • normované receptury na míru
  • pomoc s marketingem a propagací nových pokrmů

Dostanete od nás na míru Vašim potřebám vypracované normované receptury (vegetariánské, veganské, bezlepkové apod.) a konkrétní praktické zaškolení, jak tyto receptury připravovat vč. teoretických informací proč je důležité tyto pokrmy vařit a zařazovat do vaší nabídky.

Ohledně cenové nabídky a sestavení plánu přímo pro vaše potřeby nás neváhejte kontaktovat.

Těšíme se na spolupráci

Kateřina Halamová a Jan Tomeček

 

Máte zájem o nabídku našich služeb? Kontaktujte nás